warzywne przysmaki

Jakie są najlepsze warzywne przekąski?

Artykuł zaktualizowany 31 sierpnia 2019


Dynia, cukinia, bakłażany, papryka, ciecierzyca czy soczewica to rośliny i warzywa, które cieszą oko nie tylko swoimi wykwintnymi kształtami oraz barwami, ale też są bogatym źródłem witamin i składników mineralnych. Przy tym doskonale nadają się jako zdrowe przysmaki w postaci pasty na śniadanie, podczas rodzinnego spotkania czy eleganckiego przyjęcia.

Smaczne i zdrowe przekonają nawet najmłodszych członków rodziny do urozmaicenia ich jadłospisu o nietuzinkowe smaki świeżych past z warzyw, roślin strączkowych i pestek, zamiast codziennych kanapek z serem czy wędliną.


Wegańskie przekąski

Firma Helcom jest producent past warzywnych bez konserwantów i sztucznych dodatków. Pasty Helcom Naturalnie to zbiór ciekawych i nietuzinkowych kompozycji smakowych, przygotowanych tylko i wyłącznie z naturalnych składników. W tych produktach nie znajdziecie chemicznych substancji nieznanego pochodzenia ani glutenu. Produkty dedykowane są dla osób ceniących sobie naturalną żywność, wegan i wegetarian oraz tych przebywających na niskokalorycznej lub zdrowotnej diecie (np. diabetycy). Polecane są dla osób odchudzających się , jak i tych dbających o zdrowie, urodę i figurę.


Pasty warzywne na śniadanie i nie tylko

Ja osobiście uwielbiam na śniadanie pastę z bakłażana z suszonymi pomidorami firmy Helcom Natura w akompaniamencie z omletem. W składzie pasty znajdują się same naturalne składniki, takie jak: bakłażan grillowany, słonecznik łuskany, olej rzepakowy, pomidory suszone, czosnek suszony, sól, pieprz czarny, ocet winny. Taka kompozycja nadaje nieco orientalnego smaku i aromatu, który mi bardzo odpowiada przy śniadaniu.

Naturalne pasty z ciecierzycą lub soczewicą z dodatkami nasion, papryki, pomidorów oraz innych świeżych warzywnych komponentów doskonale komponują się z pieczywem pełnoziarnistym. To smaczna i pożywna alternatywa dla osób dbających o figurę, prowadzących zdrowy styl życia oraz aktywnie uprawiających sport. Lekkie i smaczne a przy okazji bogate w składniki mineralne i witaminy.

Pasty Helcom sprawdzają się na kanapki, jako nadzienie do tortilli lub dipy do krakersów, sucharków czy słonych paluchów. Można je również jeść ze świeżymi warzywami, czy z potrawami z grilla lub jako dodatki do grzanek i tostów. Ogromną ich zaletą jest szerokie zastosowanie zarówno na zimno, jak i na ciepło.


 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *