szybko i zdrowo fitness

Naturalnych sosów warzywne Pudliszki – czy warto?

Artykuł zaktualizowany 4 lutego 2021


Żyjemy coraz szybciej – ciągle się dokądś spieszymy, ciągle ktoś na nas czeka, ciągle rośnie sterta niezałatwionych spraw… Nic zatem dziwnego, że i na przygotowywanie posiłków braknie nam czasu. W wielu przypadkach kończy się to jedzeniem szybkich, niezdrowych i pełnych konserwantów dań typu fast-food, które kupujemy w drodze z pracy do domu. Nie musi tak być! Szybkie nie zawsze oznaczać musi niezdrowe.

Wystarczy tylko przyjrzeć się swoim przyzwyczajeniom zakupowym i… zacząć wybierać mądrze. Doskonałym pomysłem na szybkie, a przy tym zdrowe posiłki, są naturalne sosy Pudliszki. Dlaczego warto po nie sięgać?


Sosy Pudliszki – naturalny skład pełen smaku

Przede wszystkim trzeba wiedzieć, że wszystkie swoje produkty (nie tylko sosy, ale też ketchupy, danie gotowe czy sok pomidorowy Pudliszki tworzą zawsze na bazie naturalnych składników. Podstawą receptury każdego dostępnego w ich ofercie artykułu są świeże, soczyste pomidory, w 80% zbierane ręcznie i dostarczane na bieżąco przez lokalnych producentów. Dzięki temu, że surowiec podstawowy jest zawsze doskonałej jakości, nie ma potrzeby używania ulepszaczy smaku, sztucznych aromatów i innych dodatków pełnych niezdrowej chemii.


Na co masz dzisiaj ochotę?

Sosy Pudliszki wyróżnia ich delikatna, przecierowa konsystencja, w której łatwo wyczuć można kawałki pomidorów i innych starannie wyselekcjonowanych warzyw. Poszczególne sosy różnią się między sobą sposobem doprawienia i kompozycją jarzyn. Jakie sosy znajdują się aktualnie w pudliszkowym menu?

  • Oryginalny sos do spaghetti – to soczyście pomidorowy sos z dodatkiem marchwi, cebuli i czosnku obficie okraszony przemyślaną kompozycją ziół.
  • Sos po bolońsku – stworzony według tradycyjnej włoskiej receptury intensywnie pomidorowy sos z dużą ilością ziół.
  • Sos słodko-kwaśny łagodny – skomponowany na bazie ananasa, imbiru, sosu sojowego i pędów bambusa, bardzo delikatny i odpowiedni także dla dzieci.
  • Sos słodko-kwaśny pikantny – bardziej wyrazista i ostra wersja sosu słodko-kwaśnego z wyraźnie wyczuwalną nutą ostrego pieprzu (szczególnie świetnie smakuje, gdy serwujemy do niego sok pomidorowy Pudliszki).
  • Pikantny sos arrabbiata – kolejna pozycja z włoskiej klasyki kulinarnej, wyraźnie ostrzejsza dzięki obecności płatków chili (jeśli okaże się zbyt pikantna, z pomocą przyjść może sok pomidorowy Pudliszki, jak w poprzednim przykładzie).
  • Sos pomidorowy z pieczarkami – pyszny, delikatny sos o kompozycji zbliżonej do tradycyjnego gulaszu.
  • Sos pomidorowy z papryką – to idealna opcja, jeśli lubisz wyraźne kolory na swoim talerzu: czerwona i zielona papryka mieszają się tu z czerwienią pomidorów i złocistą cebulką.
  • Sos włoski – w którym główną rolę, obok pomidorów, gra doskonałej jakości oliwa z oliwek i kompozycja świeżych ziół.
  • Sos z płatkami czosnku – coś dla wielbicieli mieszania sosu pomidorowego z czosnkowym; intensywny smak i zapach pobudzą twoje zmysły.
  • Sos chiński do ryżu – powiew Azji w twojej kuchni za sprawą świeżych warzyw, ziaren sezamu, kiełków fasoli oraz grzybów Mun.

Którego z sosów Pudliszki spróbujesz jako pierwszego?


 

Dodaj komentarz